De Trouwbelofte

Auteur: Marion Kleuters | Uitgever: Elikser B.V. Uitgeverij

19,95

In 2005 worden Marion Kleuters en haar man eigenaar van een huis aan de gracht in Schoonhoven. Vrijwel tegelijkertijd krijgen zij de kadastrale bewonersgeschiedenis van dit monumentale pand in handen, inclusief een aantal notariële aktes. In deze gegevens fascineert haar een affaire die zich rond 1770 in hun huis heeft afgespeeld. Met veel enthousiasme duikt ze in deze geschiedenis.

In 1769 maakt de toenmalige bewoner, de weduwnaar Gerrit Lasonder, de naaister Anna Mankor zwanger nadat hij haar een trouwbelofte heeft gedaan. Hij laat de notaris komen, maar als zijn familie hoort van de trouwplannen, verzetten zij zich hevig tegen het voorgenomen huwelijk, met name vanwege het standsverschil.

Hierop verbreekt Lasonder zijn trouwbelofte, maar Anna Mankor laat het er niet bij zitten. Zij spant een rechtszaak aan tegen haar voormalige verloofde, eerst bij de Schepenbank in Schoonhoven en later zelfs bij het Hof van Holland in Den Haag.

In deze historische roman brengt Marion Kleuters een #metoo- geschiedenis avant la lettre op aangrijpende wijze tot leven.

Marion Kleuters ( 1953) was docent Engels. Ze schrijft gedichten in het Engels en in het Nederlands.
In 2009 / Eerder is een Engelstalige roman van haar verschenen genaamd: Ute with one Foot in the Underworld onder het speudoniem Em Kay.
Kleuters / De schrijfster woont met haar echtgenoot in Godevaert, het huis aan de Haven in Schoonhoven.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463653824 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

283

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

18-10-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Trouwbelofte” te beoordelen