De Titanic

Reddingsboot nr.6 en andere opmerkelijke verhalen
Auteur: Martin van Neck | Uitgever: Atlas

20,00

Een boek vol onbekende, tragische en ontroerende verhalen en levensgeschiedenissen van bemanningsleden en passagiers van de Titanic.

Ruim honderd jaar geleden zonk de onzinkbaar geachte Titanic. Dit boek vertelt niet alleen het verhaal van reddingsboot nr. 6, met aan boord Margaret Brown (‘The unsinkable Molly Brown’) en uitkijk Frederic Fleet (‘Iceberg right ahead’), ook komen talloze andere opmerkelijke, bekende en onbekende, tragische en ontroerende verhalen en levensgeschiedenissen van bemanningsleden en passagiers aan bod.

Zoals dat van schrijver William Stead (die jaren eerder de ramp al had voorspeld maar desondanks aan boord stapte) en verpleegster Violet Jessop (die niet alleen het zinken van de Titanic overleefde maar vier jaar later ook de ondergang van het zusterschip de Britannic).

Of neem de drie broers Slade, als stokers aangemonsterd. Vlak voor vertrek gingen ze in een pub nog wat drinken, kwamen te laat terug bij de boot, waar een woeste en tierende officier weigerde om de loopplank weer te laten zakken, waardoor ze noodgedwongen achterbleven op de kade. Hoeveel pech kun je hebben, dachten ze.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045020020 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Reddingsboot nr.6 en andere opmerkelijke verhalen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

28-03-2012

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Titanic” te beoordelen