De Tempeliers

De opkomst en ondergang van de tempelridders
Auteur: Dan Jones | Uitgever: Omniboek

29,99

In ‘De Tempeliers’ beschrijft historicus Dan Jones op verhalende wijze de opkomst en ondergang van de middeleeuwse tempelridders, voor de liefhebbers van verhalende geschiedenis.

De Britse historicus Dan Jones verhaalt in ‘De Tempeliers’ over de bloei en de ondergang van de kruisridders. In de 12e eeuw richtten negen ridders de Orde van de Tempeliers op. De broederschap moest de pelgrims in het Heilige Land beschermen. De pelgrims legden een gelofte van armoede en gehoorzaamheid af, en werden daardoor in 1129 erkend door de kerk. Verenigd onder het rode kruis trokken ze ten strijde in de naam van God. In 200 jaar ontwikkelden ze zich van pelgrims en kruismonniken tot ketters en bankiers. In ‘De Tempeliers’ vertelt Dan Jones op indrukwekkende en toegankelijke wijze over deze grootste religieuze militaire ridderorde ooit.

Het Parool
Recensie

De Tempeliers is een verhelderend boek over een ingewikkelde geschiedenis. Anders dan Brown in De Da Vinci Code laat Jones zien dat je ook spannend kunt schrijven zonder er van alles bij te verzinnen.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401914284 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De opkomst en ondergang van de tempelridders

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

496

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

19-02-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

9

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Tempeliers” te beoordelen