De televisie

Een cultuurgeschiedenis
Auteur: Huub Wijfjes | Uitgever: Boom

39,90

In 2021 bestaat de Nederlandse televisie zeventig jaar. In dit prachtig geïllustreerde boek laten specialisten hun licht schijnen op het invloedrijkste medium van de twintigste eeuw, inmiddels officieel onderdeel van de Canon van Nederland.

Op 2 oktober 1951 vond de eerste officiële televisie-uitzending in Nederland plaats. Een vliegende start van een medium dat wereldwijd dominant zou worden. Vanwege die enorme populariteit werd televisie ook het meest besproken en het meest omstreden medium van de eeuw. Groot waren de zorgen over de negatieve invloed op de jeugd, de cultuur en de beschaving. Maar net zo groot was het optimisme over hoe televisie wereldwijd de mensheid zou bevrijden en vooruit zou helpen. Televisie is inmiddels vervlochten geraakt met nieuwe en sociale media. Met de komst van internet, de smartphone en het bingewatchen via streamingdiensten werd de ondergang van televisie voorspeld, maar dat is zeker nog geen realiteit. En ook niet reëel, zo betogen de auteurs van dit boek.

De televisie. Een cultuurgeschiedenis geeft een boeiend en onmisbaar overzicht van het ontstaan van de Nederlandse televisie en daarmee van zeventig jaar invloed op jongeren, politiek, sport, journalistiek en goede en foute beeldvorming.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024443550 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een cultuurgeschiedenis

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

360

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

29-09-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De televisie” te beoordelen