De tekeningen van Dirk Boele

Kampen en IJsselmuiden tussen 1825 en 1844
Auteur: André Piederiet | Uitgever: Uitgeverij Van Warven

24,00

Kunstschilder Dirk Boele maakte tussen 1825 en 1844 een keur aan tekeningen van Kampen, IJsselmuiden en de omliggende kernen. Auteur André Piederiet maakte rond 1980 voor het eerst kennis met het werk van Boele. Piederiet heeft door de jaren heen tal van lezingen over het werk van Dirk Boele verzorgd. In het Stadsarchief van Kampen waren in totaal 56 tekeningen aanwezig de in die in dit boek gebundeld zijn.

De tekeningen zijn vooral topografisch gezien enorm waardevol, omdat Boeke enorm precies heeft getekend. Op een vijftal kaarten is zelfs te volgen waarvandaan Boele heeft getekend met een kijkhoek.

In het boek treft u unieke prenten aan van de watersnood van 1825. In februari 1825 vond er een grote overstroming plaats die vooral Noordwest-Overijssel hard getroffen heeft. Boele geeft ons een authentiek beeld van de situatie.

Piederiet is door het Stadsarchief Kampen in de gelegenheid gesteld om de tekeningen in boekvorm uit te geven. De 56 tekeningen, die naar alle waarschijnlijkheid door een van Boeles nazaten zijn overgedragen, zijn door het archief gedigitaliseerd. Bij elke prent staat een toelichting en beschrijving. Zo weet we als de lezer precies waar we naar kijken.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492421142 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Kampen en IJsselmuiden tussen 1825 en 1844

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

100

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

29-12-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De tekeningen van Dirk Boele” te beoordelen