De stilte voor de storm

Over de oorsprong van radicale ideeën
Auteur: Gal Beckerman | Uitgever: Spectrum

31,99

Een indringende kijk op de oorsprong van radicale ideeën – en hoe moderne technologie die dwarszit

De stilte voor de storm is een fascinerende verkenning van hoe wereldveranderende ideeën worden gevormd en verspreid.’ Steven Pinker, auteur van o.a. Rationaliteit

Wanneer we het hebben over revoluties, denken we algauw aan chaotische protesten waarbij mensen met veel lawaai de straat op gaan om te strijden voor hun overtuigingen. Toch worden de ideeën die aan deze revoluties ten grondslag liggen al van oudsher in stilte achter gesloten deuren gevormd. Van dekolonisatie tot feminisme – de meest wereldveranderende bewegingen werden door een kleine voorhoede in gang gezet en daarna pas op grote schaal verspreid.

Maar met de komst van Facebook en Twitter heeft plotseling de hele wereld toegang tot deze voorheen zo gesloten netwerken. De Arabische Lente, Occupy Wall Street en Black Lives Matter: al deze grote revoluties werden beïnvloed door sociale media. In De stilte voor de storm werpt Gal Beckerman zijn licht op de gebreken van dit nieuwe digitale ecosysteem en onderzoekt hij waarom revolutionaire ideeën in het verleden veel grotere veranderingen teweegbrachten.

Gal Beckerman is schrijver en journalist bij onder andere The New York Times en The Wall Street Journal. Hij is gepromoveerd in Mediastudies aan Columbia University. Zijn eerdere boek, When They Come for Us, We’ll Be Gone, won meerdere prijzen en werd uitgeroepen tot beste boek van het jaar door The New Yorker en The Washington Post.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000383016 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Over de oorsprong van radicale ideeën

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

400

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-04-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De stilte voor de storm” te beoordelen