De stagnerende verzorgingsstaat

Auteur: C.J.M. Schuyt, J.A.A. van Doorn | Uitgever: Amsterdam University Press

32,99

De houdbaarheid van de verzorgingsstaat in crisistijd.

Is de verzorgingsstaat, paradepaard van onze na-oorlogse politiek, inderdaad een succes gebleken? Is er geen afstand gegroeid tussen gewekte verwachtingen en feitelijke realisering? Sluit de bureaucratische stijl van veel voorzieningen wel aan bij de persoonlijke aard van de behoeften? Kan het stelsel, dat in tijden van welvaart en groei floreerde, ook onder stagnerende omstandigheden doeltreffend werken? Ten slotte: zijn democratie en verzorgingsstaat blijvend te combineren?

Aan het eind van de jaren zeventig stelden J.A.A. van Doorn en C.J.M. Schuyt deze vragen. In dit boek worden ze besproken vanuit een historisch, sociologisch, juridisch, economisch en politiek perspectief. Over één ding waren de auteurs het eens: de huidige situatie is ernstig genoeg om de discussie over bouw en toekomst van de verzorgingsstaat over de volle breedte te heropenen.

Voor deze editie van ‘De stagnerende verzorgingsstaat’ van J.A.A. van Doorn en C.J.M. Schuyt is gebruik gemaakt van een diplomatische weergave van de derde druk uit 1982. Boom, Meppel / Amsterdam, 1982 (derde druk) ISBN 90-6009-156-6. De eerste druk dateert uit 1978.

– J.A.A. van Doorn (1925-2008) was als hoogleraar sociologie tot 1987 verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na zijn emeritaat was hij jaren als columnist verbonden aan aan ‘NRC Handelsblad’.
– Kees Schuyt (1943) is emeritus hoogleraar sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is lid van de Raad van State en bekleedde in het academisch jaar 2006-2007 de Cleveringa-leerstoel aan de Universiteit Leiden.

Deze publicatie verschijnt in samenwerking tussen Athenaeum Boekhandel, Amsterdam University Press en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren. De reeks Athenaeum Academic Archive is een serie van Athenaeum Boekhandel en Amsterdam University Press. Zie voor meer informatie over de reeks www.aup.nl/aaa-serie, www.athenaeum.nl en www.dbnl.org.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089644312 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

194

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

17-04-2012

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De stagnerende verzorgingsstaat” te beoordelen