De Spaanse Successieoorlog, 1701-1714

Het definitieve einde van de Nederlandse Gouden Eeuw
Auteur: Anne Doedens, Liek Mulder | Uitgever: Uitgeverij Walburg Pers B.V.

24,99

De Spaanse Successieoorlog (1701-1714) is van grote betekenis geweest voor de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden maar heeft geen belangrijke plaats in het collectieve geheugen van de Nederlanders ingenomen. Dat heeft wellicht met de naam te maken, die suggereert immers een dynastiek conflict in Zuid-Europa. Dat die oorlog zich voor een belangrijk deel in de directe omgeving van Nederland afspeelde, is echter niet algemeen bekend. Dit boek gaat niet alleen over de oorlog, maar biedt ook een brede context die nodig is om te begrijpen waarom deze militaire krachtmeting niet alleen voor de Republiek van grote betekenis was, maar ook voor de geschiedenis van Europa.

De oorlog begon inderdaad als een dynastiek conflict. De opvolging van de in 1700 kinderloos gestorven Spaanse koning Karel II was een belangrijke oorzaak van de Spaanse Successieoorlog, en ook de reden dat er niet alleen in de Zuidelijke Nederlanden maar ook in Spanje en in Italië werd gevochten, zelfs overzee, in koloniën in Amerika. Het grotere verhaal is dat deze oorlog het sluitstuk vormde van een veertig jaar lange strijd, beëindigd met vredes die de contouren van een ander, moderner Europa aankondigden.

De Spaanse Successieoorlog had grote gevolgen voor de Republiek. De ondertitel ‘Het definitieve einde van de Nederlandse Gouden Eeuw’, geeft al aan dat in deze periode de Nederlandse Gouden Eeuw inderdaad werd afgesloten.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462494916 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het definitieve einde van de Nederlandse Gouden Eeuw

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

232

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-03-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Spaanse Successieoorlog, 1701-1714” te beoordelen