De Soldaat achterna

Op avontuur met Erik Hazelhoff Roelfzema
Auteur: Carel Erasmus | Uitgever: U2pi BV

19,50

Wat gebeurde er met de Soldaat van Oranje na de oorlog? Carel Erasmus raakte gefascineerd door het onstuimige leven van Erik Hazelhoff Roelfzema, en stelde zichzelf een schijnbaar onhaalbaar doel: een documentaire maken over Nederlands grootste oorlogsheld. Wat volgt is een avontuurlijke ontdekkingstocht die hem samen met Floris Meinardi de hele wereld over brengt, van Surabaya tot Las Vegas, van Australië tot Hawaï.
Erasmus beschrijft meeslepend hoe hij Erik en andere prominenten voor de camera krijgt op de meest uiteenlopende locaties, van een radiostudio op Hawaï tot een receptie met het Koninklijk Huis. Meer en meer komt ‘Operatie Ambon’ in beeld, Eriks geheime missie uit 1950, om de Molukken te hulp te schieten in hun strijd voor onafhankelijkheid. Tien weken na het interview op Hawaï overlijdt Erik.
Maar als Erasmus en Meinardi een geheim rapport ontdekken over Missie Ambon, en een aantal voormalig geheim agenten opzoeken die Missie Ambon van dichtbij meemaakten, volgt een hele andere kijk op ‘Operatie Ambon’. Infiltratie van de bvd, wapensmokkel en andere geheime operaties tonen een veel grootschaliger rol van Erik dan hij zelf ooit heeft willen toegeven.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493240230 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Op avontuur met Erik Hazelhoff Roelfzema

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

212

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-11-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Soldaat achterna” te beoordelen