De smeekbede

Auteur: Lianne Damen | Uitgever: Uitgeverij Orlando

22,99

‘Mijn meester, ach neemt mijn beede aan, verhoort tevens ook mijn smeeken,’ zo schrijft een vrijgemaakte zwarte vrouw in 1795 vanuit Suriname aan haar voormalige meester in Holland. Ze is radeloos. Haar brief, die door kaping zijn bestemming nooit zou bereiken en pas twee eeuwen later werd teruggevonden, ligt aan de basis van een bijzonder en hartverscheurend verhaal. Wie is deze vrouw en waarom roept ze uitgerekend de hulp in van de man die medeplichtig is aan het systeem, dat haar nog voor haar geboorte een leven ontzegde?

Damen deed diepgravend historisch onderzoek om het leven te ontrafelen van deze onvergetelijke Dédé. Minutieus en met veel verbeeldingskracht wordt in deze debuutroman het schrijnende contrast blootgelegd tussen het leven van een in slavernij geboren vrouw, en de tol die ze moet betalen voor haar vrijheid, en dat van haar meester, een Utrechtse jurist die zijn gezin achterlaat om in Suriname fortuin te maken.

Lianne Damen (Veldhoven, 1969) studeerde geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Ze was lange tijd uitgever bij verschillende uitgeverijen, waaronder KIT Publishers (Tropeninstituut). Tegenwoordig is ze zelfstandig redacteur, scenarioschrijver en auteur. Ze schreef de filmscenario’s voor Sync en Daan durft en het korte verhaal ‘Wilde kust’ in de bundel Historische Verhalen. Korte verhalen uit de Gouden Eeuw.

 

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493081413 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

336

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

07-04-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De smeekbede” te beoordelen