De smaak van Amsterdam
€24,95
Een boek over bier, herbergen, recepten, koken en snacken in Amsterdam
Bij Amsterdams eten en drinken denken we al snel aan tafelzuur, een broodje halfom en natuurlijk aan de FEBO. Dat is niet zo gek. Snackbars en broodjeswinkels speelden een grote rol in het dagelijks leven van de twintigste-eeuwse hoofdstad. De Amsterdamse eetcultuur is echter veel ouder en gevarieerder.
De zoektocht naar de ‘smaak van Amsterdam’ voert ons langs alle lagen van de Amsterdamse samenleving. We schuiven aan in zeventiende-eeuwse herbergen en gaarkeukens, nemen een kijkje in de kookschriften van achttiende-eeuwse ‘grachtenjuffers’, en volgen negentiende-eeuwse kookcursussen voor dienstbodes en dames. Maar De smaak van Amsterdam begint natuurlijk met de bierbrouwtradities in middeleeuws Amsterdam.
Wie na het lezen van deze smakelijke artikelen trek heeft gekregen kan ook zelf aan de slag. Kook eens de recepten van de dames uit de Gouden Bocht, of bereid laatnegentiende-eeuwse gerechten met ‘exotische’ ingrediënten als tomaat, paprikapoeder en ananas uit blik.
- Extra informatie
- Beoordelingen (0)
Extra informatie
Subtitel | 700 jaar stedelijke eetcultuur |
---|---|
Auteur | Floor Meijer, Justyna Wubs-Mrozewicz, Lenno Munnikes, Maarten Hell, Margriet de Roever, Marleen Willebrands, Merel Klein, Sarah Bosmans |
Uitgever | |
Aantal pagina's | 208 |
Leverbaar | Verwacht |
Taal | Nederlands |
Productvorm | Zachte kaft |
Levertijd | Verwacht |
Druk | 1 |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.