De smaak van Amsterdam

700 jaar stedelijke eetcultuur
Auteur: Floor Meijer, Justyna Wubs-Mrozewicz, Lenno Munnikes, Maarten Hell, Margriet de Roever, Marleen Willebrands, Merel Klein, Sarah Bosmans | Uitgever: Virtumedia B.V.

24,95

Een boek over bier, herbergen, recepten, koken en snacken in Amsterdam

Bij Amsterdams eten en drinken denken we al snel aan tafelzuur, een broodje halfom en natuurlijk aan de FEBO. Dat is niet zo gek. Snackbars en broodjeswinkels speelden een grote rol in het dagelijks leven van de twintigste-eeuwse hoofdstad. De Amsterdamse eetcultuur is echter veel ouder en gevarieerder.

De zoektocht naar de ‘smaak van Amsterdam’ voert ons langs alle lagen van de Amsterdamse samenleving. We schuiven aan in zeventiende-eeuwse herbergen en gaarkeukens, nemen een kijkje in de kookschriften van achttiende-eeuwse ‘grachtenjuffers’, en volgen negentiende-eeuwse kookcursussen voor dienstbodes en dames. Maar De smaak van Amsterdam begint natuurlijk met de bierbrouwtradities in middeleeuws Amsterdam.

Wie na het lezen van deze smakelijke artikelen trek heeft gekregen kan ook zelf aan de slag. Kook eens de recepten van de dames uit de Gouden Bocht, of bereid laatnegentiende-eeuwse gerechten met ‘exotische’ ingrediënten als tomaat, paprikapoeder en ananas uit blik.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789082932218 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

700 jaar stedelijke eetcultuur

Auteur

, , , , , , ,

Uitgever

Aantal pagina's

208

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De smaak van Amsterdam” te beoordelen