De Slag om de Haarlemmermeer

Auteur: Gerrit Kuipers, Jan Kuipers | Uitgever: Brave New Books

26,23

Dit is het verhaal van het ‘Dijkleger van de Haarlemmermeer’. We beleven de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog door de ogen van een honderdtal bewoners van de dorpen in en rond de Haarlemmermeer, (met hier en daar wat meer aandacht voor de belevenissen van de familie Kuipers in Roelofarendsveen en Leiden).
Verhalen als deze, die kun je niet verzinnen. De werkelijkheid is vele malen grilliger, indrukwekkender en … gruwelijker. Velen hielden zich bezig met de hulp aan onderduikers. Zij zorgden voor duikadressen, vervalsingen van persoonsbewijzen en distributiekaarten. Cor van Stam in Nieuw Vennep zou al snel de leider van het verzet in de Meer worden. Vooral de tragische gebeurtenissen bij de boerenfamilies Boogaard, Breijer en Dekker, maken grote indruk, en ook het verhaal van de Joodse verzetshelden Louis en Dina Busnach.
Na Dolle Dinsdag (5-9-’44) begonnen de geallieerden met wapendroppingen in Nederland om de Binnenlandse Strijdkrachten te bewapenen voor de eindstrijd. Die wapens kwamen o.a. terecht in de Olmenhorst in Lisserbroek dat als wapenarsenaal en hoofdkwartier van de BS diende. Totdat het daar te gevaarlijk werd …

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789402132069 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

299

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

31-03-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Slag om de Haarlemmermeer” te beoordelen