De schaduw van Fout

Een NSB-zoon vertelt
Auteur: Frits Kappers | Uitgever: EfKa

19,95

Maarten Hesselink vertelt in ‘De schaduw van Fout’ over zijn vader Meindert en diens broer Albert. Het verhaal begint met de beurskrach op Wall Street, die de industriële wereld in een enorme depressie liet belanden. We volgen Meindert vanaf de verjaardag van zijn vader in 1935 en zien hoe hij langzaam – onder invloed van twee oudere NSB’ers – tot de overtuiging komt dat de toekomst van Nederland om aansluiting bij Duitsland vraagt. Kort na de inval door de Duitsers besluit hij daarom zich aan te sluiten bij de NSB. Dit leidt tot hevige conflicten in het gezin van de familie Hesselink; met name met zijn broer Albert, die zich in de loop van de bezetting bij het verzet aansluit.

Veertig jaar na de oorlog belandt Maarten in een diepe sociaal-emotionele crisis, die alles te maken heeft met het verleden van zijn vader (en zijn moeder). Hij besluit dan zijn eigen persoonlijke vrijheidsstrijd te gaan voeren.

De lezer wordt geconfronteerd met jeugdige idealen, burgerschapszin en onvoorwaardelijke moederliefde, maar ook met manipulatie, demagogie, haat en strijd tussen goed en fout. Maar wat is goed en wat is fout? Nog veel belangrijker: wie is goed en wie is fout? Een vraag die nog extra lastig wordt door een bijzondere én ontluisterende bekentenis die Albert, aan het eind van zijn lange leven, doet in een gesprek met Maarten.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464434200 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een NSB-zoon vertelt

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

244

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

27-04-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De schaduw van Fout” te beoordelen