De ruimte van Riek

Bouwend aan Nederland
Auteur: Margreet Fogteloo, Riek Bakker | Uitgever: Boom

29,90

Stedenbouwkundige Riek Bakker vertelt hoe en waarom ons land geworden is zoals het nu is, en toont aan dat de inrichting van het huidige en het toekomstige Nederland een continu proces is van gebiedsontwikkeling. Zijzelf heeft met daadkracht, doorzettingsvermogen en creativiteit haar stempel gedrukt op de ruimtelijke inrichting van Nederland, met als toonaangevendste projecten de Kop van Zuid in Rotterdam en Vinex?wijk Leidsche Rijn bij Utrecht.

Door een combinatie van vakinhoudelijke kennis en een levendig persoonlijk verhaal is De ruimte van Riek niet alleen zeer bruikbaar voor mensen die zich beroepsmatig met dit onderwerp bezighouden, zoals bestuurders, politici, stedenbouwkundigen en architecten, maar ook toegankelijk voor een breed publiek. Dit unieke boek is ruim voorzien van foto’s, illustraties en schetsen, en biedt via QR?codes toegang tot podcasts.

Riek Bakker (1944) is stedenbouwkundige. Onder andere als directeur Stadsontwikkeling in Rotterdam heeft zij bijgedragen aan de ruimtelijke inrichting van Nederland. Voor haar werk heeft zij diverse prijzen en onderscheidingen ontvangen. Margreet Fogteloo (1962) is journalist en werkt bij weekblad De Groene Amsterdammer. Zij schrijft artikelen over sociaal?maatschappelijke thematiek en is auteur van een aantal non?fictieboeken. Heleen Hummelen (1962) maakte vele radiodocumentaires en podcasts. Ze won in 2020 de Zilveren Reismicrofoon.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024436866 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Bouwend aan Nederland

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

18-11-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De ruimte van Riek” te beoordelen