De ruimte van Riek

Bouwend aan Nederland
Auteur: Margreet Fogteloo, Riek Bakker | Uitgever: Boom

29,90

Een urgent en toekomstgericht boek over het werk en leven van Riek Bakker

Stedenbouwkundige Riek Bakker vertelt hoe en waarom ons land geworden is zoals het is en laat zien dat de inrichting van het huidige en toekomstige Nederland een continu proces is van gebiedsontwikkeling. Zelf heeft zij met daadkracht, doorzettingsvermogen en creativiteit haar stempel gedrukt op de ruimtelijke inrichting van Nederland, met als meest toonaangevende projecten de Kop van Zuid in Rotterdam en Vinex-wijk Leidsche Rijn bij Utrecht. Met haar rijke ervaring heeft ze een heldere visie op de woon- en stikstofcrisis. Willen we in de komende tien jaar één miljoen huizen duurzaam bouwen, dan moet de overheid volgens haar weer de regie over de ruimtelijke ordening nemen.

Riek groeide op als enig meisje tussen zeven broers, wat goed van pas kwam toen ze ging werken in een mannenwereld. Wanneer ze weerstand ondervond, wist ze door te pakken als iets echt nodig was. Ze heeft de ruimte opgeëist voor haar visie en plannen.

In zijn combinatie van vakinhoudelijke kennis en een levendig persoonlijk verhaal is De ruimte van Riek toegankelijk voor zowel het brede publiek als voor bestuurders, politici, stedenbouwkundigen en architecten.

Dit unieke boek is rijkelijk voorzien van foto’s, illustraties en schetsen, en biedt via QR-codes toegang tot podcasts.

Riek Bakker (1944) is stedenbouwkundige. Onder andere als directeur Stadsontwikkeling in Rotterdam heeft zij bijgedragen aan de ruimtelijke inrichting van Nederland. Voor haar werk heeft zij diverse prijzen en onderscheidingen ontvangen.

Margreet Fogteloo (1962) is journalist en werkt bij weekblad De Groene Amsterdammer. Zij schrijft artikelen over sociaal-maatschappelijke thematiek en is auteur van een aantal non-fictieboeken.

Heleen Hummelen (1962) maakte vele radiodocumentaires en podcasts. Ze won in 2020 de Zilveren Reismicrofoon.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024436866 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Bouwend aan Nederland

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

232

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-11-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De ruimte van Riek” te beoordelen