De Roosevelts

Vormgevers van de American Century
Auteur: Frans Verhagen | Uitgever: Omniboek

28,00

De Roosevelts hadden hun wortels in Zeeland, van waaruit een verre voorvader rond 1645 naar Amerika emigreerde. De familie zou uitgroeien tot een van de bekendste presidentiële families van Amerika. De Republikein Theodore en zijn verre neef Franklin, een Democraat, bleken gedreven en intelligente presidenten. Eleanor, de vrouw van Franklin, maakte naam als voorvechtster van mensenrechten en vrouwenemancipatie, onder andere bij de VN. Frans Verhagen vertelt over deze drie familieleden, die als grote hervormers de basis wisten te leggen voor de huidige samenleving en de internationale rol van de VS.

Frans Verhagen (Amsterdam) was in Amerika correspondent voor Knack, Intermediar, de VARA en de Volkskrant. Hij schrijft voor De Groene Amsterdammer, en geeft regelmatig commentaar op radio en televisie over Amerikaanse geschiedenis en politiek. De Roosevelts is Verhagens vijftiende boek en zijn vierde titel in de serie ‘American Giants’.

Alle boeken van Frans Verhagen

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401916196 Categorieën: , , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Vormgevers van de American Century

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-09-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor De Roosevelts

  1. Historiek

    “Het boek van Frans Verhagen heeft zeker niet de pretentie om nieuwe inzichten te leveren over de Roosevelts. Toch verdient het een aanbeveling. In het Nederlandse taalgebied is het een van de eerste boeken dat Theodore, Franklin en Eleanor behandelt als scheppers van een gemeenschappelijk project voor de Verenigde Staten.” – Patrick Praet

    Lees hier de hele bespreking


Een beoordeling toevoegen