De roeping van kunst

Op de UFSIA-campus te Antwerpen
Auteur: Barbara Segaert, Helma De Smedt, Jean Van Houtte | Uitgever: UPA

29,00

Al eeuwenlang dragen de jezuïeten geloof en cultuur hoog in het vaandel. Dat was zeker ook het geval in Antwerpen, waar zij voor het eerst aanwezig waren in 1562 en doorheen de tijd een brede waaier aan activiteiten ontplooiden ter ondersteuning van geloof, wetenschap en kunst. In de laatste helft van de twintigste eeuw stichtten zij er de Universitaire Faculteiten Sint-Ignatius of UFSIA, die in 2003 opgingen in de eengemaakte Universiteit Antwerpen.

Nu, in de eenentwintigste eeuw, verklaart het Universitair Centrum Sint-Ignatius of UCSIA, als erfgenaam van UFSIA, zich voor zijn werking schatplichtig aan de rijke jezuïtische traditie. Zo organiseert UCSIA het Stadsfestival Barokke Influencers. Het onderzoekt daarvoor de cultuurhistorische impact van de jezuïeten op het Antwerpse stadsweefsel en zal het jezuïtische erfgoed voor het voetlicht brengen. Kan dat unieke erfgoed ons misschien inspireren bij onze worsteling met de grote vragen van vandaag?

Deze publicatie schenkt bijzondere aandacht aan het project ‘Kunst op de campus’ van UFSIA en belicht de kunstprojectwerking van UCSIA. Voortbouwend op een prentencollectie die de jezuïet Ferdinand Peeters s.j. in de eerste helft van de twintigste eeuw had aangelegd, voerden de UFSIA-rectoren een actief kunstbeleid. Zo zorgden zij ervoor dat kunst in de leefwereld van personeel en studenten spontaan werd en wordt geïntegreerd.

Dit boek neemt je mee door dit fascinerende stuk geschiedenis, al wandelend door de voormalige UFSIA-campus, nu Stadscampus van de Universiteit Antwerpen, met een ruime blik op de kunstcollectie.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461174482 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Op de UFSIA-campus te Antwerpen

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

132

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-05-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De roeping van kunst” te beoordelen