De Rodenbachs

Vechters en verzoeners
Auteur: Erik Verdonck | Uitgever: Pelckmans

27,00

Albert alias Albrecht Rodenbach blijkt zoveel meer dan een icoon van de Vlaamse Beweging. Zijn grootoom, de blinde Alexander, een brouwer met vele levens… Voor dit boek reisde Erik Verdonck terug naar de jaren voor en na de Belgische Revolutie, volgde het spoor van de Rodenbachs doorheen kleine en grote geschiedenis en ontdekte de mensen van vlees en bloed achter het masker.

Rodenbach geurt naar het bekende friszurige bier uit Roeselare. Het is ook de naam van de illustere familie van drie vergeten helden van de Belgische Revolutie: Alexander, Constantin en Pedro. De romantiek bereikt haar hoogtepunt in het icoon van de Vlaamse Beweging, Albrecht Rodenbach. Zijn achterneef, de symbolist Georges Rodenbach, is de literaire ambassadeur van Brugge en Vlaanderen. Beide dichters zijn gekwelde zielen, stille en vaak woelige waters verhullen verrassend diepe gronden. In dit boek ontdek je wie de mensen zijn achter de vele mythes rond deze buitengewone familie.

Erik Verdonck: ‘Het leven is de optelsom van vele, al dan niet vertelde verhalen. Aan het einde van de rit worden we zelf een verhaal. Die verhalen opduiken en delen, dat is mijn verhaal, dat is wat me drijft. En de werkelijkheid blijkt dan vaak straffer dan fictie.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463373302 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Vechters en verzoeners

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

21-04-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Rodenbachs” te beoordelen