De reis van de hofarts

Auteur: L.J. Schildermans | Uitgever: Houtekiet

21,99

De reis van de hofarts speelt zich af in het 18de eeuwse Europa, waar bijgeloof welig tiert en de mensen tot vreemde dingen drijft. Historische roman voor lezers van o.a. Simone van der Vlugt.

In de winter van 1754 zendt keizerin Maria Theresia haar persoonlijke arts, Gerard van Swieten, naar het zuiden van haar rijk. De streek wordt geteisterd door een reeks onverklaarbare sterfgevallen. Dat zorgt voor zoveel onrust, dat hele dorpen leeglopen en de grens van het Habsburgse Rijk onbewaakt achterblijft. Door een medische verklaring te vinden, hoopt de keizerin de leegloop te stoppen.

De reis leidt de dokter van het mooie Wenen tot in het hart van het duistere grensgebied. De reis valt hem zwaar. Honderden kilometers legt hij af: per boot, koets en zelfs te paard. Maar wanneer hij zijn eindbestemming bereikt, wordt hij niet met open armen ontvangen. De plaatselijke gezaghebbers zitten niet te wachten op de stem van de rede.

De reis van de hofarts verweeft historische figuren en waargebeurde feiten in een fictief verhaal en ontrafelt een van de meest spraakmakende mythes in de literatuur.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089248800 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

352

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

07-09-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De reis van de hofarts” te beoordelen