De redder

Een Waddenthriller
Auteur: Mathijs Deen | Uitgever: Alfabet uitgevers

22,99

Het derde deel in bejubelde ‘De Hollander’-serie. De zaak van een vermiste reddingswerker, brengt Liewe Cupido op Ameland.

Nederlandse vakantiegangers vinden aan de kust van Northumberland de skeletresten en een reddingsvest van een drenkeling. Het reddingsvest blijkt afkomstig te zijn van de sleepboot Pollux, die eenentwintig jaar eerder ten noorden van Rottumerplaat is gezonken. Reddingsbrigades van Ameland en het Duitse eiland Norderney konden destijds alle bemanningsleden redden, behalve de kapitein. De recherche onderzoekt de zaak. Is de gevonden man de vermiste kapitein? Waarom willen de vrouw en dochter van de kapitein niet meewerken aan het onderzoek? De herinneringen van de redders spreken elkaar tegen. Is het te lang geleden om de precieze omstandigheden te achterhalen? Of hebben de redders andere motieven en verbergen ze iets? Liewe Cupido laat de zaak over aan een jonge collega en vertrekt naar Texel. Hij is bezig met de dood van zijn eigen vader, die verdronk toen hij zestien was, en wil daar een oud-visser over spreken. Maar als zijn collega Xander Rimbach op Norderney wordt vergiftigd, raakt hij alsnog bij de zaak betrokken.

Trouw
Recensie

‘Geestig en spannend. Mathijs Deen heerst over zijn decor en dringt diep door in de binnenwereld van zijn personages.’

De Standaard
Recensie

‘De trilogie van Deen kan zich meten met de beste thrillers uit Scandinavië: een sterke plot, boeiende personages en een landschap dat nooit verveelt.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789021341729 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een Waddenthriller

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

24-04-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

4

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De redder” te beoordelen