Toussaint Louverture

De bevrijder van Haïti
Auteur: Sudhir Hazareesingh | Uitgever: Omniboek

36,99

‘Toussaint Louverture’ door Sudir Hazareesingh is de bekroonde biografie van Toussaint Louverture, de leider van de Haïtiaanse revolutie.

In ‘Toussaint Louverture’ beschrijft historicus Sudhir Hazareesingh het leven van Toussaint Louverture (1743-1803). Louverture werd geboren als slaaf, maar werd leider van de Haïtiaanse Revolutie (1791-1904). Hij ging de geschiedenis in als de ‘founding father’ van Haïti, de eerste postkoloniale zwarte staat ter wereld. Louverture wordt vaak geëerd als icoon van bevrijding, en tegelijkertijd bekritiseerd omdat hij zelf slaven hield. ‘Toussaint Louverture’ is een internationaal geprezen en meermaals onderscheiden biografie, waarin Sudhir Hazareesingh vertelt wie Toussaint Louverture écht was, welke idealen hem dreven en wat hij betekende voor het verloop van de revolutionaire achttiende eeuw.

NRC
Recensie

‘Met zijn biografie heeft Hazareesingh een rijk gedocumenteerd portret geschilderd dat Toussaint met al zijn strategisch inzicht en dadendrang voor het voetlicht brengt. Wie graag geïnspireerd raakt door een biografie, kan met “De bevrijder van Haïti” zijn hart ophalen.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401918725 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De bevrijder van Haïti

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

496

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-08-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Toussaint Louverture” te beoordelen