De pretoriaanse garde

Opkomst en ondergang van de keizerlijke lijfwacht in Rome
Auteur: Guy de la Bédoyère | Uitgever: Omniboek

34,99

De pretoriaanse garde werd in 27 v.Chr. opgericht door Augustus en werd belast met de bescherming van de keizer en zijn familie. Door de eeuwen heen bleken de leden niet alleen beschermers en handhavers, maar ook belangrijke politieke spelers. Keizers aan wie ze loyaal waren, maakten ze groot, en keizers die hen niet bevielen, brachten ze meedogenloos ten val, onder wie Caligula, Nero en Pertinax. De macht van de garde was in bepaalde tijden zo groot dat alleen de hoogstbiedende kandidaat keizer kon worden.

In De pretoriaanse garde vertelt Guy de la Bédoyère de complete geschiedenis van de pretorianen, wier genadeloze ambities pas een halt werden toegeroepen toen keizer Constantijn de garde ontbond. Pretorianen van elke rang komen aan bod in deze brede weergave van de pretoriaanse tijd, waarin De la Bédoyère een nieuw licht werpt op oorlog, wetgeving en de politiek in het Romeinse Rijk

Guy de la Bédoyère specialiseerde zich in de Romeinse geschiedenis. Hij schreef meer dan vijftien boeken en is na een korte periode als docent geschiedenis inmiddels voltijds auteur. Hij is regelmatig te zien in tv-programma’s over geschiedenis en archeologie in GrootBrittannië. De pretoriaanse garde is zijn eerste boek dat naar het Nederlands is vertaald.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401919463 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Opkomst en ondergang van de keizerlijke lijfwacht in Rome

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

416

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-07-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De pretoriaanse garde” te beoordelen