De Power Notebooks

De Power Notebooks

Aantekeningen over sterke vrouwen
Auteur: Katie Roiphe | Uitgever: Hollands Diep
Verwacht

22,99

Opzienbarende mix van memoires, feministisch onderzoek en een verkenning van het leven van beroemde vrouwelijke schrijvers

Verteld als een reeks dagboekaantekeningen, weeft Roiphe haar vaak beladen persoonlijke ervaringen met een echtscheiding, alleenstaand moederschap en relaties, met inzichten in de levens en liefdes van beroemde schrijvers zoals Sylvia Plath en Simone de Beauvoir. Ze ontleedt de manier waarop zij en andere sterke vrouwen keer op keer hun eigen stem hebben onderdrukt, en ze onderzoekt de lastige en ongemakkelijke vraag waarom.

In deze losse overpeinzingen en aantekeningen duikt Roiphe in verraderlijke, grotendeels onuitgesproken, tegenstellingen van de hedendaagse vrouwelijkheid, waar weinig schrijvers durven te gaan.

Met een voorwoord van Niña Weijers.

Elle
Recensie door Elle

‘Terwijl ze zich een weg baant door complexe, tegenstrijdige ideeën, toont Roiphe het zeer menselijke raadsel van het zoeken naar antwoorden in een wereld waar deze antwoorden niet voorhanden zijn.’

The Washington Post
Recensie door The Washington Post

Katie Roiphe staat erom bekend heel zeker van zichzelf te zijn, om impopulaire standpunten met een hoge mate van zelfverzekerdheid te verkondigen en om niet te geven om mensen die haar haten. (…) In haar nieuwste werk, The Power Notebooks, lijkt ze net zo verbaasd als wij dat ze deze rol van ijzersterke dwarsdenker onderbreekt. Een oefening in de verlossende kracht om zwakheid en dwaling toe te laten.

Beschikbaarheid: (nog) niet beschikbaar Artikelnummer: 9789048839988 Categorie:

Dit boek is (nog) niet beschikbaar. Laat uw email achter en ontvang bericht zodra het boek leverbaar is:

Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

Aantekeningen over sterke vrouwen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

16-10-2020

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Power Notebooks” te beoordelen