De poppenfabriek

Auteur: Elizabeth Macneal | Uitgever: The House of Books

21,99

Londen, 1850. Iris werkt in een poppenfabriek. Silas, is taxidermist en een verwoed verzamelaar van morbide curiositeiten. De man en het meisje ontmoeten elkaar toevallig in Hyde Park, tijdens de bouw van de wereldtentoonstelling. Voor Silas betekent deze ontmoeting een nieuw begin. Hij besluit dat zijn leven zonder de mooie Iris geen enkele zin heeft. Wanneer Iris wordt gevraagd als model door de beroemde kunstschilder Louis Frost, stemt ze in op voorwaarde dat hij haar les zal geven. Het leven in het bohemien milieu bevalt haar steeds beter. En natuurlijk worden Iris en Louis verliefd. Ondertussen probeert ook Silas haar hart te veroveren. Zijn duistere obsessie wordt levensgevaarlijk voor Iris.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044355000 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

400

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

21-06-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

1 beoordeling voor De poppenfabriek

  1. 4 van 5

    Lydia P.

    Het verhaal begint rustig in een donkere buurt van Londen. Er zijn niet teveel personages, het boek is dus vlot te lezen en volgen. De figuren zie je zo voor je, je leeft mee met de tweelingzusjes, in hun miserie en verdriet, maar ook met Iris en Louis, hun vriendschap, hun liefde, en hun werk in de wereld van de kunst. Er is Albi, de tandeloze straatbengel, een kleine held met een gouden hart. Maar er is ook het duistere figuur “Silas”. Eerst is hij gewoon een creepy, eenzame, taxidermist, die later in het verhaal, door zijn ingebeelde gesprekken met hoofdpersonage “Iris” duidelijk psychopatische neigingen heeft. Zijn persoon maakt het boek extra spannend. Het verhaal wordt goed opgebouwd, je voeld de spanning stilaan stijgen, en de sfeer steeds donkerder en dreigender worden.
    Het is een hystorische drama, roman en thriller in één. Ik vond enkel het einde een zeer klein beetje teleurstellend, ik had zeer graag,,,,neen, hier moet ik niet verder zeuren, daarvoor moet men het boek zelf lezen en mogelijk heeft men dan een andere mening. Het blijft sowieso echt de moeite, zo spijt dat het boek uit is.


Een beoordeling toevoegen