De penitentie

Auteur: Leo van der Heijdt | Uitgever: Gopher B.V.

20,25

Leo van der Heijdt werd geboren midden in de periode van het ‘Rijke Roomsche Leven’, kort voor de Tweede Wereldoorlog. Hij beschrijft hoe hij als zesde zoon van diepgelovige katholieke ouders de oorlog doorkomt en blikt terug op de wijze waarop hij zijn plekje in dat warme gezin met negen kinderen wist te veroveren. Hij maakte jarenlang aantekeningen van de gebeurtenissen en personen in zijn leven die indruk op hem hebben gemaakt. Van der Heijdt verhaalt over hoe hij als jongen opgroeide in de jaren veertig, over het schoolleven in die tijd, maar ook over de periode die daarna volgt. Als volwassene in de jaren zestig en daarna: werken, trouwen, kinderen krijgen, alle facetten van een mensenleven komen aan bod. Van der Heijdt beschrijft ook de huidige tijd, waarin het Covid-19 virus de wereld in zijn greep houdt en vooral hoe dit virus zijn leven beheerst als tachtigjarige. Tegelijkertijd verweeft hij in zijn verhaal de persoonlijke zoektocht van een man naar het uiteindelijke doel van zijn leven.

De Penitentie is een persoonlijk levensverhaal in een passende setting, dat tegelijkertijd een krachtig tijdsbeeld neerzet van de afgelopen tachtig jaar.

Leo van der Heijdt (1940) werd in Voorburg geboren. Hij voltooide zijn hbs-a opleiding aan het St. Aloysiuscollege te Den Haag, haalde in de avonduren het Associatiediploma Franse handelscorrespondentie en
sloot zijn studietijd af met zijn MO A-akte Frans aan de Nutsacademie in Rotterdam. Na enkele korte betrekkingen koos hij in 1969 voor de wereld van het octrooi en trad in 1977 in dienst van het European Patent Office te Rijswijk, waar hij in 2002 met pensioen ging. Eerder verscheen zijn boek Face to face with dice bij Uitgeverij Gopher, dat internationaal gretig aftrek vond, schrijven zit hem duidelijk in het bloed.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493172951 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

434

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-08-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De penitentie” te beoordelen