De pater en de filosoof

De avontuurlijke redding van het Husserl-archief
Auteur: Toon Horsten | Uitgever: Uitgeverij Vrijdag

22,50

De internationale bestseller over de Vlaamse pater Herman Leo Van Breda, die het belangrijkste filosofische archief ter wereld uit handen van de Nazi’s redde.

Dat Martin Heidegger, de belangrijkste Duitse filosoof van zijn generatie, voor samenwerking met Hitler en de nazi’s koos, is geen geheim meer. Dat hij zijn Joodse mentor Edmund Husserl de rug toekeerde en in 1938 schitterde door afwezigheid op diens begrafenis, evenmin. De pater en de filosoof doet het even onbekende als hallucinante relaas van een jonge Vlaamse franciscaan die voor Husserl en zijn nalatenschap alles deed wat Heidegger had nagelaten. Wat begint als een spannende geschiedenis van manuscriptensmokkel tegen de achtergrond van de Jodenvervolging voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, ontpopt zich gaandeweg tot een schaduwgeschiedenis van de Europese filosofie van de twintigste eeuw. Met naast pater Herman Leo Van Breda vrijwel alle groten van de continentale filosofie in hoofd- en bijrollen: Edmund Husserl, Martin Heidegger, Emmanuel Levinas, Jacques Derrida, Maurice Merleau-Ponty, Paul Ricoeur, Roman Ingarden, Edith Stein, Jean-Paul Sartre en vele anderen.

“Dit is het soort boek dat in ons land te zelden geschreven wordt, en dat een internationale carrière verdient. Een schitterend en levendig portret, waardoor een hele wereld opnieuw tot leven komt. Grote prestatie, enorme research, goed gecomponeerd, met een groot hart geschreven.” – Stefan Hertmans

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460018633 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De avontuurlijke redding van het Husserl-archief

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

312

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

07-04-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De pater en de filosoof” te beoordelen