De partij dat ben ik

De politieke beweging van Thierry Baudet
Auteur: Chris Aalberts | Uitgever: Jurgen Maas

22,99

Nooit eerder werd een politieke partij zo snel zo populair als de FvD. In ‘De partij dat ben ik’ reconstrueert Chris Aalberts de opkomst van de beweging van Thierry Baudet. Voor de ene stemmer is Thierry Baudet de verlosser, voor de ander een valse verleider. Maar hoe kon hij met Forum voor Democratie deze positie innemen?

Het begint in 2015, wanneer Baudet een denktank opricht die Nederland moet veranderen. Wanneer het niet lukt om met ‘borrellezingen’ de politiek van buitenaf te beïnvloeden, moet het van binnenuit: de partij Forum voor Democratie is geboren. Er volgt een tumultueuze periode van groei en controverse. Forum ontwikkelt zich tot een krachtige campagnemachine, Baudet trekt volle zalen en weet keer op keer de media te bespelen. Op de achtergrond stampt Henk Otten een efficiënte organisatie uit de grond waarbij voor inspraak geen ruimte is. In 2019 wordt Baudet alleenheerser, Forum extremer en de sfeer grimmiger. Partijleden deinzen er niet voor terug om critici te intimideren.

Chris Aalberts was er vanaf het prille begin bij, toen Forum nog een denktank was aan de Amsterdamse Herengracht. In ‘De partij dat ben ik’ – het resultaat van vijf jaar verslaggeving – reconstrueert hij de opkomst van de beweging van Thierry Baudet. Hij analyseert de inhoudelijke koers, het stormachtige succes en de organisatie.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789491921858 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De politieke beweging van Thierry Baudet

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

287

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

05-11-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De partij dat ben ik” te beoordelen

Andere suggesties…