De Oude Vijverhoek

Haagse bewoners door de eeuwen heen
Auteur: E.R.G. Ploeg | Uitgever: 3a3 Publishing

24,95

DE OUDE VIJVERHOEK, Haagse bewoners door de eeuwen heen is een unieke straatbiografie. Het straatje, dat deel uitmaakt van het Buitenhof, is van grote betekenis in de Haagse geschiedenis. Door de eeuwen heen hebben tientallen bewoners, eigenaars en huurders hun bijdrage geleverd aan het leven in de hofstad.

Het boek bevat naast de beschrijving van vele levens tussen 1 550 en 1 923, ook een ontsnapping uit de Poort, moorden, een roof, herenliefde, damesliefde, een duel, reddingen, frivoliteit, overspel, executies, bekende kunstenaars, politici, de opkomst van de fotografie, mensen die zijn teruggekeerd uit de West, uit de Oost, slavernij en de emancipatie.

Het geeft het geheim prijs van het brouwen van mol, verklaart oude termen uit de paardenwereld, de broedermoord op de Witt, de originele ligplaats van de verdwenen steen van Aleid van Poelgeest en meer. Rijk geïllustreerd geeft het een kijkje in een vrijwel verdwenen straatje; met verrassende wendingen en uitstapjes naar andere bekende Haagse plekken en buitenlandse oorden.

Tenslotte is er aandacht voor het eiland in de Hofvijver. Volgens velen naamloos, toch heeft het al sinds zijn ontstaan een naam.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789082585322 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Haagse bewoners door de eeuwen heen

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

11-10-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

1 beoordeling voor De Oude Vijverhoek

  1. 4 van 5

    Maria

    Prima boek met interessante informatie over het Haagse, leuk om te weten dat er een heel straatje lag voor de Gevangenenpoort, ook per fragment te lezen en rijk geïllustreerd, wel hier en daar drukfouten maar dat zal wel aan de uitgever liggen.


Een beoordeling toevoegen