De Ottomanen

Khans, keizers en kaliefen
Auteur: Marc David Baer | Uitgever: Nieuw Amsterdam

39,99

‘Boeiend en diepgravend […] maakt duidelijk op welke manieren de geschiedenis van het Ottomaanse Rijk is verbonden met die van Europa.’ **** de Volkskrant

Het Ottomaanse Rijk (1281-1923) is lang afgeschilderd als de islamitisch-Aziatische tegenpool van het christelijke, Europese Westen. Maar de werkelijkheid was heel anders: dit multi-etnische, meertalige en multireligieuze rijk strekte zich uit tot diep in het hart van Europa. Sterker nog: de Ottomaanse heersers zagen zichzelf als de nieuwe Romeinen.
In De Ottomanen vertelt de vooraanstaande historicus Marc David Baer hoe een klein vorstendom kon uitgroeien tot een wereldrijk. De Ottomanen pionierden met religieuze tolerantie. Maar in de negentiende eeuw kwam daarin verandering, wat leidde tot etnische zuiveringen, genocide en de ondergang van het rijk na de Eerste Wereldoorlog.
De Ottomanen herdefinieert op levendige wijze de grote en blijvende invloed van de Ottomaanse dynastie op Europa en de wereld.

‘Opkomst, bloei en verval van het Ottomaanse Rijk worden uiterst leesbaar beschreven […] met veel gevoel voor sprekende details én de grote lijnen.’ Historisch Nieuwsblad

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789046830956 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Khans, keizers en kaliefen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

496

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-05-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Ottomanen” te beoordelen