De Oranjes

De CANON van ons koninklijk huis
Auteur: Gerben Graddesa Hellinga, Patric Aalders | Uitgever: WalburgPers Algemeen

14,99

In de geheel herziene uitgave van ‘De Oranjes. De CANON van ons koninklijk huis’ komen alle markante telgen van het geslacht Oranje-Nassau en hun partners aan de orde, geplaatst in de tijd waarin ze leefden. Stadhouders en koningen, avonturiers, vrijheidsstrijders en ware staatslieden. Maar ook geldverspillers, intriganten en schuinsmarcheerders. Zij bepaalden de geschiedenis van ons land – en vaak ook van heel Europa – in tijden van oorlog en vrede, welvaart en crisis.

Willem van Oranje, ooit de rijkste edelman van de Lage Landen, liet bij zijn dood louter schulden na, maar híj besteedde alles aan pogingen om ons land te bevrijden. De stadhouders Maurits en Willem II pleegden ieder op hun eigen wijze min of meer een staatsgreep. Stadhouder Willem III was voortdurend in strijd met Lodewijk XIV. En als koning Willem I minder besluiteloos was geweest zouden België en Nederland misschien nog steeds één staat vormen. Koning Willem II had voortdurend financiële problemen, maar bezat wel een kostbare schilderijencollectie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liet koningin Wilhelmina haar onverzettelijke karakter zien.

Mislukte huwelijken, hofintriges, complotten en hele bastaardgezinnen. Kortom, een boeiende reis door de tijd aan de hand van meer dan 50 historische royalty-portretten. Van de ouders van Willem van Oranje tot en met koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters. Een boek voor liefhebbers van ons Koninklijk Huis dat geen enkele Oranjefan mag missen!

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789057306358 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De CANON van ons koninklijk huis

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

208

Leverbaar

Wordt niet meer herdrukt

Uitgiftedatum

01-04-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Wordt niet meer herdrukt

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Oranjes” te beoordelen