De Oranje Vrijbuiters

Een Utrechtse Verzetsgroep
Auteur: Van Reedt Dortland | Uitgever: Brave New Books

41,13

De Tweede Wereldoorlog ligt inmiddels 75 jaar achter ons. Het tijdsverloop heeft als onvermijdelijk gevolg dat de laatste generatie die ‘de oorlog’ bewust heeft meegemaakt aan het verdwijnen is. Daarmee vallen ook de beperkingen weg die het openbaar maken van het archiefmateriaal uit die tijd tot nu toe hebben belemmerd of verhinderd.
De onderzoekers zijn familie van twee leden van de Utrechtse verzetsgroep ‘Oranje Vrijbuiters’, waarvan er een is geëxecuteerd en een ander na een verblijf in twee concentratiekampen de oorlog heeft overleefd. Details waren slechts gefragmenteerd bekend. Wie waren deze “Oranje Vrijbuiters”, wat deden ze en waarom, wat motiveerde hen en hoe is de groep opgerold’ zijn de vragen waarop wij een antwoord zochten.
De Bezetter heeft van zijn strijd tegen ‘het Nederlandse verzet’ zo goed als geen schriftelijke sporen achtergelaten. Een belangrijk deel van de verzetsactiviteiten blijkt te kunnen worden gereconstrueerd aan de hand van de inhoud van het Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging, het NIOD en enkele lokale archieven. Aan de hand van de vaak fascinerende inhoud van de geraadpleegde archieven wordt op deze vragen in dit boek antwoord gegeven.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464056570 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een Utrechtse Verzetsgroep

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

307

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-07-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Ongeveer 3-5 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Oranje Vrijbuiters” te beoordelen