De opkomst en heerschappij van de zoogdieren

Het ongelooflijke verhaal van de soorten die ons voorgingen
Auteur: Stephen Brusatte | Uitgever: Ambo|Anthos

36,99

De opkomst en heerschappij van de zoogdieren van Steve Brusatte is een natuurhistorische reis van de proto-zoogdieren tot aan de moderne mens. Voor de lezers van Yuval Noah Harari

De jonge Amerikaanse paleontoloog Steve Brusatte – de Freek Vonk onder de dinokenners – is een grootheid in de moderne paleontologie. Na De opkomst en ondergang van de dinosaurus vertelt Brusatte nu het verhaal van de zoogdieren, dat nog verder teruggaat dan dat van de dinosauriërs.

Vandaag de dag telt de wereld zo’n zesduizend soorten zoogdieren: hond- en katachtigen, knaagdieren en zeezoogdieren, maar ook buideldieren en het eierleggende vogelbekdier. En uiteraard de mens. Aan deze enorme verscheidenheid van soorten ging een heel scala aan uitgestorven voorouders vooraf. Paleontoloog Steve Brusatte vertelt met aanstekelijk enthousiasme het verhaal van de zoogdieren, dat nog verder teruggaat dan dat van de dinosauriërs.

Onze voorgangers wisten de voor de dinosauriërs fatale meteorietinslag wél te overleven, waarmee het tijdperk van de zoogdieren was aangebroken. In onze stamboom vinden we naast iconen als sabeltandtijgers en mammoeten veel soorten die we tegenwoordig niet meer zouden herkennen. Het speurwerk van Brusatte en andere paleontologen leidde tot wonderbaarlijke ontdekkingen over het leven van zoogdieren. Dit is het verhaal van hun — en onze — oorsprong.

De opkomst en heerschappij van de zoogdieren leest als een thriller. Het boek zit vol toevalligheden, evolutionaire wendingen en bijna-apocalyptische catastrofes die uiteindelijk hebben geleid tot de hedendaagse zoogdieren, inclusief wijzelf.’ – The Guardian

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026360039 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het ongelooflijke verhaal van de soorten die ons voorgingen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

588

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-08-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De opkomst en heerschappij van de zoogdieren” te beoordelen