De opdracht

De vele gezichten van Herman Wijffels
Auteur: Jan Smit | Uitgever: Uitgeverij Balans

12,50

Hij had minister-president kunnen worden, of bestuursvoorzitter van Philips. Maar Herman Wijffels, de man die de Rabobank groot maakte, koos ervoor zich voor de rest van zijn leven in te zetten voor een betere wereld. Of het nu was als voorzitter van de SER of binnen het CDA, als informateur, hoogleraar of als voorzitter van tal van commissies: overal ontpopte hij zich als pleitbezorger van de groene catechismus. Hoe lastig de uitdaging ook was, bijna altijd bereikte hij consensus, mede dankzij zijn overtuigende en inspirerende manier van leidinggeven, die hem tot een icoon op het gebied van dienend leiderschap maakte. Waar komt zijn enorme gedrevenheid vandaan? En hoe succesvol was hij?

Aan de hand van uitvoerig onderzoek en gesprekken met familieleden en talloze mensen die met hem samenwerkten – van Ruud Lubbers tot prinses Irene – schetst Jan Smit een portret van ‘de beste premier die Nederland nooit heeft gehad’. Achter zijn verhaal duikt een beeld op van de Nederlandse politiek en de internationale bankwereld. Met onthullingen over de vorming van het kabinet-Balkenende IV en het dopinggebruik binnen de Rabowielerploeg. Plus de ware toedracht van het vertrek van Paul Wolfowitz als president van de Wereldbank: een politieke achtbaan waarin Wijffels als een van de weinigen de toenmalige Amerikaanse president George W. Bush een halt toeriep.

Jan Smit (1962) is financieel-economisch journalist en auteur. Hij werkte onder meer bij het ANP en HP/De Tijd en schreef voor Het Financieele Dagblad, Intermediair en Vrij Nederland. In 1999 verscheen van zijn hand De nieuwe rijken, een boek over de opkomst en ondergang van rijke elites in Nederland door de eeuwen heen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460038242 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De vele gezichten van Herman Wijffels

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

352

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

05-05-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De opdracht” te beoordelen