De oorlog van Jan Massink

Auteur: Ingeborg te Dorsthorst, Karel Berkhuysen | Uitgever: Uitgeverij Hermans

29,95

De oorlog van Jan Massink
Het boek ‘De oorlog van Jan Massink’ geeft een indrukwekkend beeld van met name Doetinchem in de jaren 1940-1945. Massink fotografeerde al deze jaren en hield ook een dagboek bij. Deze combinatie is uniek en daardoor historisch van grote waarde voor de beschrijving en vastlegging van de oorlogsjaren. Het geeft een beeld van het dagelijkse leven maar ook van allerlei situaties, momenten en maatregelen tijdens de bezetting. Indrukwekkend zijn de foto’s van de ruïnes na de bombardementen in maart 1945.
Massink maakte ook fietstochten door de omgeving van Doetinchem maar bijvoorbeeld ook enkele weken na de Duitse inval naar de Grebbeberg en de Utrechtse Heuvelrug.
De foto’s bevonden zich sinds de jaren ’80 in het Staring Instituut, later het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers. De honderden foto’s zijn ingescand, bewerkt en beschreven door Karel Berkhuysen die er voor het boek enkele honderden selecteerde. Tijdens een expositie (eerst ECAL, later De Kruisberg) kwam hij in contact met de rechthebbenden: twee achternichten van Jan Massink. Hierna doken ook twee dagboeken op die zijn uitgeschreven door Ingeborg te Dorsthorst.
In het boek is een selectie van de foto’s opgenomen aangevuld met dagboekfragmenten en toelichtende verhalen, geschreven door Karel Berkhuysen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492108517 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

20-11-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De oorlog van Jan Massink” te beoordelen