De oorlog van gisteren

Herinneringen van een correspondent
Auteur: Jan Keulen | Uitgever: Uitgeverij Jurgen Maas

24,95

Journalisten schrijven ‘de eerste versie van de geschiedenis’. In ‘De oorlog van gisteren’ neemt Jan Keulen ons allereerst mee naar de jaren dat hij correspondent was in Beiroet, tijdens de Libanese burgeroorlog begin jaren tachtig. Hij vertelt zijn verhaal aan de hand van ontmoetingen en vriendschappen. We leren een ongelovige priester kennen, een straatvechter die zich verhuurt aan verschillende strijdgroepen, politiek activisten die blijven volhouden, spionnen die worden ontmaskerd, en ballingen die steeds opnieuw moeten vluchten. Keulen, die als journalist ook de loopgravenoorlog tussen Iran en Irak versloeg en het conflict tussen Israël en de Palestijnen, trekt rode lijnen in de geschiedenis en laat zien dat de oorlog van toen de oorlog van nu is.

Voor journalistiek die ertoe doet moet altijd een prijs worden betaald. Jan Keulen ervoer dat aan den lijve als beginnend journalist toen hij in 1979 Spanje werd uitgezet. Collega-journalisten werden ontvoerd, ontslagen, gevangengezet, gemarteld en zelfs gedood. Zelf ervoer Keulen ook pijnlijke consequenties van zijn werk: trauma, burn-out en beschuldigingen van antisemitisme.

Jan Keulen (1950) woonde langdurige perioden in de Arabische wereld. Hij was correspondent in Beiroet en werkte later als journalist in Cairo en Amman. De afgelopen twintig jaar was Keulen vaak in het Midden-Oosten als docent journalistiek en werkzaam voor persvrijheidsorganisaties. In 2011-2014 woonde en werkte hij in Qatar.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083210889 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Herinneringen van een correspondent

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

18-11-2022

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De oorlog van gisteren” te beoordelen