De onvermoede schatkamer van de Duitse barokmuziek

Van Schütz tot Bach (1650-1700)
Auteur: Ignace Bossuyt | Uitgever: Sterck & De Vreese

35,00

Na de Dertigjarige Oorlog (1618-1648) komt in de meest geteisterde gebieden van het Duitse Rijk het culturele leven stilaan weer op gang. Musici leven en werken in steeds comfortabelere omstandigheden. De hoven nemen de meest getalenteerde componisten en musici in dienst. Voor de liturgie en de gebedsstonden komt een uitgebreid en waardevol repertoire tot stand. De instrumentale muziek kent een opmerkelijke bloei.

Ignace Bossuyt opent de deuren van de onvermoede schatkamer van de Duitse barokmuziek tussen 1650 en 1700. Een uitzonderlijk rijke periode die vooral uitmunt door open artistieke grenzen en daaruit voortvloeiende assimilatie van zeer diverse invloeden. Aan de hand van telkens één componist en één werk leren we een waaier aan stijlen, genres en invloeden kennen.

Bossuyts boek staat vol geheimtips. Het bezorgt de lezer het zalige gevoel dat gepaard gaat met het horen van een schitterend muziekwerk waarvan men enkele minuten eerder het bestaan niet eens kende. QR-codes bij elk muziekwerk leiden meteen naar het juiste muziekfragment. Lezen en luisteren vormen een perfect huwelijk.

Ignace Bossuyt is emeritus professor musicologie aan de KU Leuven. Hij was gastdocent aan de École normale supérieure in Parijs en aan de universiteiten van Utrecht, Urbino en Bristol.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789056157074 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Van Schütz tot Bach (1650-1700)

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

368

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-04-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De onvermoede schatkamer van de Duitse barokmuziek” te beoordelen