De ontdekking van de Nederlanden

Auteur: K. van Strien | Uitgever: Spectrum

20,00

We stapten uit en zetten onze koffers op de grond. We werden aan gaapt door wezens die er wel uitzagen als mensen, maar die ons r begrepen of daar geen moeite voor wilden doen. We kwamen dus n te weten wanneer de veerboot zou afvaren. In feite probeerden ze ons te houden om te profiteren van de Brabantse schellingen die we over hadden. Het was overduidelijk dat deze vervloekte kikkers ons stonden uit te lachen. – Pierre Famin, 25 april 1760

De ontdekking van de Nederlanden neemt de lezer mee op reis met Britse en Franse reizigers die in de periode 1750 1795 de Lage Landen bezochten. Het is een caleidoscopisch avontuur te voet, met postkoets en schuit naar onder meer een opgezette neger in Rotterdam, de residen van de prins van Oranje in Den Haag, de mummies in Leiden, openbare geseling in Haarlem, het achtste wereldwonder in Amsterdam de dievenmarkt in Gent en Rubens in Antwerpen.
Door de observaties van deze ’toeristen’ ontstaat niet alleen een verrassend en levendig beeld van de eigenaardigheden en gewoontes van zwierige zuiderlingen en de steile Hollanders, maar krijgen we ook inzicht in de culturele, politieke, economische en godsdienstige aspecten van de Nederlanden in de achttiende eeuw.

Van Kees van Strien verschenen BritiSh Travellers in Holland during Stuart Period en Touring the Low Countries. Accounts of British Travell, 1660 1720.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789031504138 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel
Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

284

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

25-06-2008

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De ontdekking van de Nederlanden” te beoordelen