De odyssee van Mohamed

De odyssee van Mohamed

Auteur: Mohamed El Bachiri | Uitgever: Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

9,99

Drie jaar na de aanslagen in Brussel waarbij hij zijn vrouw Loubna verloor, klinkt de stem van Mohamed El Bachiri scherper dan ooit. Met grote precisie vertelt hij over zijn jeugd in Molenbeek, zijn leven als vader van drie kinderen na de dood van zijn vrouw en zijn visie op verbroedering als basis voor de toekomst. Daarbij is hij even kritisch voor witte onverdraagzaamheid als voor islamitische kwezelarij. Eigenhandig schetst hij de contouren van een moderne, open samenleving waarin verschil mag bestaan en menselijkheid prevaleert. Vanuit zijn eigen, bodemloze verdriet geeft hij een indrukwekkende getuigenis vol wijsheid en liefde. Zijn taal is eenvoudig, zijn boodschap is groots.

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw Loubna bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel. In 2017 publiceerde hij, samen met David Van Reybrouck, Een jihad van liefde.

David van Reybrouck schrijft non-fictie, theater en poëzie. Van zijn hand verschenen onder andere Congo. Een geschiedenis, het essay Vrede kun je leren en de bundel Odes.

Artikelnummer: 9789403180007 Categorieën: ,
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

144

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

05-11-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De odyssee van Mohamed” te beoordelen