De Noordzee over en weer

Het literaire erfgoed van Nederlands-Engelse betrekkingen, 1066-1688
Auteur: Ad Putter, Sjoerd Levelt | Uitgever: AUP Wetenschappelijk

39,99

Dit bijzondere boek vertelt het verhaal van culturele uitwisselingen tussen sprekers van het Nederlands en het Engels in de Middeleeuwen en de Vroegmoderne tijd. Het laat zien hoe de wederzijdse betrekkingen het culturele landschap aan beide zijden van de Noordzee hebben veranderd. Het verhaal begint met de Normandische verovering van Engeland in 1066 en eindigt in 1688 met de kroning van een Nederlander, Willem III, als Engelse koning.

Het boek onderzoekt hoe Nederlandstalige immigranten de Engelse cultuur beïnvloedden en onthult de blijvende gevolgen van samenwerkingen tussen Nederlands- en Engelssprekenden op literatuur, geschiedschrijving, cartografie en boekdrukkunst. Het boek is rijk geïllustreerd met een exclusieve selectie van middeleeuwse handschriften, vroege drukken, landkaarten en andere schatten uit de wereldberoemde Bodleian Library in Oxford. Een rode draad door het boek is het verhaal van Reinaert de vos. Het boek werpt een nieuw licht op het culturele leven van een cruciale periode in de Europese geschiedenis.

‘”De Noordzee over en weer” is een boek met een origineel en prikkelend thema. De interdisciplinaire benadering is daarbij een grote meerwaarde, net als het unieke en bijzondere culturele erfgoed dat de auteurs belichten. Het laat hen toe om een boeiend verhaal over wederzijdse beïnvloeding en gedeelde tradities te vertellen dat zes eeuwen overspant en dat heel veel leesplezier oplevert.’ – An Faems, ‘de lage landen’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463722070 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het literaire erfgoed van Nederlands-Engelse betrekkingen, 1066-1688

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

304

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-02-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Noordzee over en weer” te beoordelen