De Noordenbergtoren te Deventer (1487 – 1772)

De geschiedenis van de stad Deventer voor, tijdens en na de Tachtigjarige Oorlog en het archeologisch en bouwhistorisch onderzoek van het complex Noordenbergtoren.
Auteur: Herman Lubberding | Uitgever: Spa uitgevers B.V.

12,50

Waar stond de Noordenbergtoren? Is er iets van teruggevonden? En wat is de geschiedenis?
Het was lang onduidelijk waar de toren en de rest van het verdedigingswerk hadden gestaan. Tot 1988, toen bij de sloop van gebouwen aan de Gen. Gibsonstraat bleek, dat die waren gefundeerd op zware muren. Verder onderzoek, dat duurde tot en met 1998, leverde een schat aan gegevens op. De complete fundering van de Noordenbergtoren en de beschermde toegangsweg naar de stad werd teruggevonden!

Dit boek gaat over het archeologisch en bouwhistorisch onderzoek, de resultaten en de conclusies ervan. Naast het onderzoek naar de toren wordt ruime aandacht besteed aan de prominente rol die de toren vervulde in de verdediging van de stad tijdens de Tachtigjarige Oorlog en de belevenissen van de Deventenaren in deze roerige periode.
De resten van het totale verdedigingswerk zijn nu grotendeels verborgen onder de bestrating en de aangrenzende bebouwing van de Gen. Gibsonstraat. Maar in de parkeergarage zijn nog delen te zien van de vroegere stoere toren en de vleugelmuur langs de toegangsweg.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089320735 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De geschiedenis van de stad Deventer voor, tijdens en na de Tachtigjarige Oorlog en het archeologisch en bouwhistorisch onderzoek van het complex Noordenbergtoren.

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

104

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-06-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Noordenbergtoren te Deventer (1487 – 1772)” te beoordelen