De nieuwe canon van Limburg

Auteur: Chris Dols | Uitgever: Boom

24,90

Vensters op een veelkleurig verleden

Het Romeinse badhuis in Heerlen, de beeldenstorm van Weert, vestingstad Sittard, de komst en sluiting van de steenkolenmijnen, de razzia van Roermond, Pinkpop en het Verdrag van Maastricht. Dit zijn enkele onderwerpen uit De nieuwe canon van Limburg: een rijk geïllustreerd geheel van 54 ‘vensters’ dat zicht biedt op de geschiedenis van het gebied dat tegenwoordig Limburg heet.

Op initiatief van het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG) herzag een groep deskundige auteurs onder leiding van historicus en erfgoedspecialist Chris Dols de historische canon van Limburg uit 2009. Op basis van recente feiten en inzichten uit binnen- en buitenland werden de vensters herschreven, samengevoegd of verwijderd. Veertien vensters zijn gloednieuw.

Het resultaat is een prikkelend en vaak verrassend overzicht van ontwikkelingen, gebeurtenissen, personen en zaken uit het verleden dat uitnodigt om te grasduinen in de veelkleurige geschiedenis van het Maasland (voor 1867) en Nederlands meest zuidelijke provincie (na 1867).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024458639 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

15-10-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De nieuwe canon van Limburg” te beoordelen