De Nederlandse Maagd

Een ontdekkingsreis naar de bron van een nationaal symbool
Auteur: Lina van der Wolde | Uitgever: Uitgeverij Walburg Pers B.V.

29,99

De Verenigde Staten heeft het Vrijheidsbeeld, Frankrijk zijn stoere Marianne, maar welke dame staat symbool voor Nederland? Het kaasmeisje?

In ‘De Nederlandse Maagd’ gaat Lina van der Wolde op zoek naar het zinnebeeld van ons land. Het is een tocht terug in de tijd langs flitsende reclamefoto’s, pakkende affiches, statige portretten, humoristische cartoons, snelle schetsen, uitgewerkte tekeningen, middeleeuwse wandtapijten en oude munten. Een reis langs feestelijkheden en plechtigheden, maar ook langs politieke conflicten en strijd.

Van der Wolde daagt de lezer uit kritisch mee te kijken bij de vergelijking van uiteenlopende stereotypen. Aan ons om conclusies te trekken over de betekenis en boodschap van het symbool: de Nederlandse Maagd.

‘Wij leven in een tijd waarin iedere mening telt en waarin beeld, symbool en allegorie ter discussie staan. Dit boek draagt bij tot visuele geletterdheid.’ – Wim Pijbes

‘Meesterlijk samengesteld en vormgegeven boek. ‘De Nederlandse Maagd’ is niet alleen het lezen, maar ook het kijken meer dan waard. Het illustreert treffend de kracht van het beeld.’ – Vincent Mentzel, fotograaf

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462497726 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een ontdekkingsreis naar de bron van een nationaal symbool

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

312

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

27-07-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Nederlandse Maagd” te beoordelen