De Nederlandse aardgastransitie

Lessen voor de energietransitie van de 21ste eeuw
Auteur: Sven Ringelberg | Uitgever: Eburon

19,90

Vanaf 1960 maakte Nederland een grote aardgastransitie door. Ons land bracht met deze transitie iets unieks voor elkaar: binnen tien jaar tijd radicaal omschakelen van energiebron. Hoe is het gelukt om alle Nederlandse woningen geschikt te maken voor aardgas? Wat was de rol van de gemeente en Rijksoverheid? Hoe reageerden burgers? Dit boek vertelt het verhaal van een indrukwekkende propagandacampagne, duizenden kilometers leidingwerk en het vervangen van miljoenen apparaten. Het laat vooral zien hoe de aardgastransitie van de jaren 60 waardevolle lessen biedt voor onze huidige energietransitie.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463013284 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Lessen voor de energietransitie van de 21ste eeuw

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

202

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

19-03-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

2 beoordelingen voor De Nederlandse aardgastransitie

  1. Historiek

    “Een nuttig en vermakelijk boek. Plezierig omdat de strategisch adviseur de anekdotes niet schuwt, bijvoorbeeld over ‘gashond’ Kees. Heel wat gaslekken spoorde Kees op. Probleem was wel dat Kees ook blafte bij passerende teefjes. Het boek is nuttig als spiegel voor de aanpak van het grootste, maar ook grootse probleem van onze tijd, de klimaat- en energiekwestie, waar nu met man en macht aan gewerkt wordt, maar waarvoor een beste, passendste deltaplanachtige oplossing nog niet is gevonden.” – Joost Eskes op Historiek

    Lees hier de hele bespreking

  2. 5 van 5

    Bas Helder

    Was al begonnen in het boek, maar de review van Joost op deze website sluit ik mij bij aan. Boek leest als een trein met zowel hoop nuttige tips en lessen voor onze transitie nu afgewisseld met grappige anekdotes.


Een beoordeling toevoegen