De nazi’s kenden me bij naam

De onmogelijke dilemma's van een Joodse blokoudste in Auschwitz
Auteur: David Brewster, Magda Hellinger, Maya Lee | Uitgever: Mozaïek

22,99

Het waargebeurde verhaal van een joodse vrouw die als blokoudste in Auschwitz voor afschuwelijke dilemma’s werd gesteld.

‘De nazi’s kenden me bij naam’ is het levensverhaal van Magda Hellinger, die als blokoudste werd aangesteld in Auschwitz-Birkenau en onmogelijke keuzes moest maken. Ze had de leiding over het beruchte Block 10, waar honderden vrouwen leden onder de medische experimenten die op hen werden uitgevoerd. Magda’s leven werd hiermee een balanceeract op het scherpst van de snede: met kleine daden van medemenselijkheid en moed redde ze talloze mensenlevens, maar liep daarbij voortdurend het risico om de verdenking van de SS op zich te laden en geëxecuteerd te worden. Door haar innerlijke kracht en instinct om te overleven lukte het haar om vriendschappen op te bouwen met de vrouwen die zich onder haar hoede bevonden en zelfs respect te krijgen van de nazi-officieren.

Dit verhaal is gebaseerd op Magda’s persoonlijke verhaal en aangevuld door het zorgvuldige onderzoek van haar dochter Maya Lee. Het is een indrukwekkende vertelling die een beeld schept van moed en veerkracht van de menselijke geest en is een inspiratie om te blijven geloven dat het goede zelfs in de meest vreselijke situaties kan standhouden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789023960799 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De onmogelijke dilemma's van een Joodse blokoudste in Auschwitz

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

352

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-02-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De nazi’s kenden me bij naam” te beoordelen