De namen blijven genoemd

Struikelstenen in Assen
Auteur: Michiel Gerding | Uitgever: Gorcum b.v., Koninklijke Van

17,95

Sinds 2012 heeft de Stichting Struikelstenen Assen 420 stenen gelegd voor omgebrachte joden en verzetsstrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Duitse kunstenaar Gunter Demnig heeft het idee van de Stolpersteine bedacht: voor ieder adres waar het slachtoffer als laatste woonde, getuigt een klein messing plaatje van zijn aanwezigheid, zijn geboortedatum, plaats en datum van overlijden.

Even stilstaan en een kleine buiging maken om het steentje te kunnen lezen, vanuit de gedachte dat zolang de naam genoemd wordt, de persoon niet wordt vergeten.
In dit boek staan de namen van alle slachtoffers en plattegronden met de plaatsen waar zij hebben gewoond. Nu zij allen een struikelsteen hebben gekregen was dit het geëigende moment om dat via dit boek vast te leggen.
Achter alle namen zitten nabestaanden, soms direct, soms op veel verdere afstand. Veelal zijn zij bij onthullingen aanwezig geweest. Voor allen hebben de struikelstenen grote betekenis. Dat laten getuigenissen die in dit boek zijn opgenomen indringend zien.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789023257332 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Struikelstenen in Assen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

156

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

03-04-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De namen blijven genoemd” te beoordelen