De nacht van de 1.836 doden

En zesentwintig andere historische reportages
Auteur: Lennaert Lubberding | Uitgever: Elsevier Boeken

14,95

De nacht van de 1.836 doden
En zesentwintig andere historische reportages

Het was niet alleen ‘de hand des Heren’. De dijken waren verwaarloosd en burgemeesters niet op hun taak berekend. De stormvloed van 1953 was meer dan een natuurramp. Er werd geblunderd door waterschappen, politici en bestuurders. Dat en meer wordt gereconstrueerd in De nacht van de 1.836 doden en zesentwintig andere historische reportages.

Met een groot verhalend vermogen en oog voor detail nemen onder anderen Arendo Joustra, Gerlof Leistra, Simon Rozendaal, Robert Stiphout en Syp Wynia de lezer mee de geschiedenis van Nederland in. Waarom eindigden de eerste parlementsverkiezingen in de Bataafse Republiek in 1796 in een prettige chaos? Wat deed de Duitse terreurorganisatie RAF herfst 1977 in Nederland? Welke Nederlandse minister legde op Sicilië de basis voor de Europese Unie?

Op basis van archiefonderzoek en gesprekken met ooggetuigen beschrijven EW-redacteuren ons eigen Guantánamo Bay, de dagen tussen D-Day en Dolle Dinsdag, de beginjaren van de televisie, de zomers van 1962 en 1972, en de massale emigratie van Surinamers naar Nederland. Zevenentwintig historische reportages over beroemde en vergeten episodes uit de Nederlandse geschiedenis: hoe het verleden houvast kan bieden voor het heden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789035252493 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

En zesentwintig andere historische reportages

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

18-02-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De nacht van de 1.836 doden” te beoordelen