De mooiste kastelen en voorname huizen van Noord-Brabant

Auteur: | Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

17,50

Noord-Brabant staat niet bekend om zijn schitterende kastelen en landhuizen. Toch bezit deze provincie een schat aan waardevolle huizen en interieurs, waarvan de meeste niet of amper bekend zijn.

Er zijn middeleeuwse interieurs zoals dat van de Bossche Moriaan en jongere ruimten in het huis Van Daalen van Gerrit Rietveld. Rijke interieurs van de kastelen als Heeze en Heeswijk staan tegenover de Spartaanse eenvoud van de Bossche School in Best en Schaijk. De ingetogen barokke huiskapel van huis Zuidewijn vindt een jongere rivaal in de door Eschauzier ingerichte kapel van Huis Soeterbeek in Nuenen. En het weelderige interieur van Huizinghe de Loet in ‘s-Hertogenbosch met zijn prachtige stadstuin vindt een landelijk equivalent in landhuis Baest met het schitterende park. En dan is er natuurlijk ook het unieke park van Mattemburgh op de Brabantse Wal. 

Architectuurhistoricus Wies van Leeuwen en fotograaf Marc Bolsius leggen deze unieke huizen, die voor een groot deel niet openbaar toegankelijk zijn, vast in woord en beeld. Dit boek roept dit zeldzame en onbekende erfgoed op in unieke beelden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462583535 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-10-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Lezers over dit boek

Er zijn nog geen beoordelingen.


Beoordeel “De mooiste kastelen en voorname huizen van Noord-Brabant” als eerste: