De mooiste bijbelverhalen

Van Nico ter Linden gekozen door Rosita Steenbeek
Auteur: Nico ter Linden, Rosita Steenbeek | Uitgever: Balans

25,00

Rosita Steenbeek maakte een keuze van Nico ter Lindens hervertellingen, die de veelzijdigheid van de Bijbel en de tijdloze kracht en betekenis ervan onvergetelijk voor het voetlicht brengt.

Predikant Nico ter Linden verwierf grote bekendheid met Het verhaal gaat…, zijn aansprekende, eigentijdse, en bovenal menselijke hervertelling van de Bijbel in zes delen. Als geen ander slaagde hij erin de schatkamer vol prachtige en aansprekende verhalen uit het Oude Testament – een boek met soms duistere, wrede, onbegrijpelijke gebeurtenissen, met mensen die in raadselen spreken, of in onaanvaardbare termen – betekenis te geven voor onze eigen tijd.

Abraham, Jakob, Sara, Isaac, Mozes, Jesaja: wie waren dat ook weer, wat deden ze en wat dachten ze? Waarom offerde Abraham zijn zoon? Hoe verging het Jozef nadat hij terechtkwam in Egypte? Hoe moeten we de gebeurtenissen in Sodom duiden?

Of Maria, Paulus, Maria Magdalena, Judas: waarom volgden ze een man die zei de zoon van God te zijn? Wat is er waar van hun getuigenissen, hoe sterk was hun geloof, wat gebeurde er eigenlijk daar in Jeruzalem?

Schrijfster Rosita Steenbeek, die enkele jaren theologie studeerde, blijkt net als vele anderen gefascineerd door Ter Lindens vertelkunst. Zij maakte een persoonlijke keuze uit zijn schitterende hervertellingen, die de veelzijdigheid van dat oerboek en de tijdloze kracht en betekenis ervan onvergetelijk voor het voetlicht brengt. Een must voor iedereen die de wortels van onze samenleving beter wil begrijpen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463822985 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Van Nico ter Linden gekozen door Rosita Steenbeek

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

480

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

11-09-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De mooiste bijbelverhalen” te beoordelen