De middeleeuwen

De belangrijkste politieke, militaire en culturele ontwikkelingen in Europa tussen 950 - 1450
Auteur: Hywell Williams | Uitgever: Centrale Uitgeverij Deltas

39,95

De middeleeuwen zijn waarschijnlijk het meest miskende hoofdstuk uit onze Europese geschiedenis. Vaak wordt dit tijdperk, dat begint na de val van het West-Romeinse Rijk en eindigt met de renaissance, ten onrechte samengevat als een periode van algemeen verval en grote armoede. Maar tijdens de middeleeuwen werden ook heel wat belangrijke funderingen gelegd voor onze huidige samenleving en cultuur.

Het was een tijd waarin machtige koninkrijken ontstonden in Engeland, Frankrijk en Spanje, een tijd van verstedelijking en ontwikkeling van de handel, een tijd waarin indrukwekkende romaanse en gotische kathedralen verrezen, een tijd van hoofse liefde en troubadours, en een tijd waarin de eerste universiteiten in Bologna, Parijs en Oxford werden opgericht. Helaas werden de middeleeuwen ook gekenmerkt door veel geweld en bloedvergieten, door grootscheepse kruistochten, door de Honderdjarige Oorlog en door de vreselijke pandemie van de Zwarte Dood.

Historicus Hywel Williams brengt dit boeiende tijdperk opnieuw tot leven in dit prachtige, rijk geïllustreerde boek. Op een toegankelijke manier gidst hij u door het politieke, culturele en maatschappelijke verleden van Europa tijdens de hoge en late middeleeuwen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044734553 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De belangrijkste politieke, militaire en culturele ontwikkelingen in Europa tussen 950 – 1450

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

25-10-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De middeleeuwen” te beoordelen