De meimoorden

1940-1948
Auteur: Jacques Post | Uitgever: Uitgeverij Personalia

11,99

Rotterdam, mei 1940. De stad is een militaire bijenkorf, bevolkt door legeronderdelen die vaak niet van elkaars bestaan op de hoogte zijn. In de binnenstad, waar prostituees en illegale speelholen de sfeer bepalen, wordt een halfdronken taxichauffeur laf neergestoken. In zijn taxi vindt men een tas vol defensiegeheimen. Als zijn zoon, Maalbeek junior, op jacht gaat naar de moordenaar van zijn vader wordt hij al snel geconfronteerd met nog meer geweld.

Jacques Post (1951) is schrijver, stripscenarist en ex-uitgever. Post schreef onder andere de thrillers Killroy (genomineerd voor de Gouden Strop 1992) en De Meimoorden (1984), waar deze verstripping deels op is gebaseerd.

Eric Heuvel (1960) won in 2012 de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre en ontving in 2018 de onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Voor zijn educatieve strip De ontdekking, over WOII, werd hij in de VS genomineerd voor een Will Eisner Award. Heuvel is bekend van onder andere de avonturenstrips January Jones en Bud Broadway.

Over de boekuitgave van De Meimoorden:
“Een overtuigend en bijzonder levendig beeld van de oorlogsdagen als achtergrond voor een knap opgebouwd plot.” – NBD Biblion

“Ambitieus opgezet, bekeken vanuit verschillende karakters en vermengd met de sfeer van Rotterdam voor en tijdens de meidagen. Zeker de moeite waard.” – Vrij Nederland

“Spannend en goed geschreven.” – Het Parool

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492840424 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

1940-1948

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

80

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

07-05-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De meimoorden” te beoordelen